La Llei Beckham, oficialment coneguda com a Règim fiscal aplicable als treballadors desplaçats a territori espanyol, va ser introduïda el 2005 i permetia als treballadors estrangers tributar a un tipus fix del 24% en comptes del 47% aplicable als residents. Aquesta llei ha estat molt beneficiosa per atraure a professionals d’alt nivell a Espanya, oferint-los contractes molt lucratius.

A més de beneficiar en l’Impost sobre la Renda, la Llei Beckham suposa altres avantatges a nivell fiscal. Per exemple, l’Impost sobre el Patrimoni s’aplica només a les propietats que es mantinguin a Espanya. En el cas de l’Impost de Successions i Donacions també es dona el tractament de resident a la persona estrangera, tal com en l’Impost sobre la Renda.

No obstant això, aquest avantatge fiscal ha estat objecte de crítiques durant anys, ja que es considera que afavoreix als treballadors estrangers en detriment dels nacionals. A més, la Unió Europea ha pressionat a Espanya perquè posi fi a aquesta pràctica, argumentant que constitueix una forma de competència deslleial.

La decisió d’Hisenda de posar fi a la Llei Beckham és un pas important per garantir la igualtat fiscal i la justícia en l’àmbit laboral. A partir d’ara, tots els treballadors, independentment de la seva nacionalitat, estaran subjectes a les mateixes normes fiscals.

Encara que aquesta decisió pot tenir un impacte en la capacitat de les empreses espanyoles per atraure a professionals d’alt nivell, també garanteix un entorn més equitatiu i posa fi a una pràctica que ha estat objecte de controvèrsia durant anys.

Si necessites més informació sobre com aquesta decisió pot afectar a la teva situació fiscal, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.