El Ministeri de Treball està en negociacions per a un augment del salari mínim interprofessional (SMI) d’aproximadament el 4% per a l’any vinent. Els representants del ministeri, dirigit per Yolanda Díaz, es van reunir amb representants dels sindicats UGT i CC OO, i de les patronals CEOE i Cepyme per a discutir el proper augment del salari mínim.

Tot i que els sindicats aspiren a un augment del SMI del 10%, el Ministeri de Treball proposa un increment del 3,8%. D’altra banda, els empresaris mantenen la seva proposta del 3%, apel·lant a l’acord de pujades salarials que van pactar amb els sindicats per als propers dos anys.

El Secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez-Rey, ha defensat que l’SMI, situat actualment en 1.080 euros bruts al mes repartits en 14 pagues, ha de pujar, com a mínim, entre un 3,7% i un 3,8% l’any vinent, per a igualar-se amb la inflació.

El Ministeri de Treball i Economia Social és favorable a que la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) de 2024 rondi el 4%, que seria el percentatge d’increment que van pactar sindicats i empresaris en l’acord de negociació col·lectiva 2023-2025.

Una pujada del 4% portaria l’SMI des dels 1.080 euros mensuals per catorze pagues fins als 1.123,2 euros al mes. No obstant això, per al Ministeri de Treball, el sòl de la pujada del salari mínim per a 2024 és la inflació.

Aquestes negociacions són un pas important cap a la millora de les condicions laborals i la protecció dels treballadors amb salaris mínims. Continuarem seguint de prop aquestes negociacions i proporcionarem actualitzacions a mesura que es disposi de més informació.